Tekniikan velho

Jos jollakulla on kysymyksiä liittyen teknisiin laitteisiin, sovelluksiin tai ohjelmiin, löytyy sinulta hyvin todennäköisesti vastaus – tai etsit sen mielelläsi! Osaat hyödyntää tehokkaasti erilaisia arjen ja työelämän digitaalisia ratkaisuja ja arvioida niiden käyttökelpoisuutta. Keskustelet luultavasti myös luontevasti uusimmista innovaatioista ja jaat ilomielin tietämystäsi teknologiasta ja sen kehityskäänteistä.

Oma mediasuhteesi vaikuttaa joskus innostavalta tutkimusmatkalta, jonka varrelta löytyy hyödyllisiä sovelluksia ja työkaluja. Olet ehkä ensimmäisten joukossa testaamassa tai vähintäänkin lukemassa arvioita uusimmista laitteista ja ohjelmista. Sydäntäsi lähellä voi olla myös koneiden kieli, joka tarjoaa eräänlaisen mahdollisuuden toteuttaa luovuutta.

Työssäsi sinulla on todennäköisesti valmiuksia arvioida ja ohjata muutkin arvioimaan sitä, miten käytettävissä olevista laitteista saadaan kussakin tilanteessa mahdollisimman paljon irti. Arvostat laatua, sillä se mahdollistaa parempien sisältöjen tuottamisen tai yksinkertaisesti tehostaa asioiden hoitamista. Lasten ja nuorten kanssa toimiessasi tuet laitteiden käyttöön liittyviä taitoja ja rohkaiset avoimeen mutta kriittiseen suhtautumiseen teknologiaa kohtaan.

Vahvuutesi on avoimuus: et pelkää kokeilla sinulle vieraita laitteita ja sovelluksia sekä uusia keksintöjä. Tietotaitosi auttaa sinua tukemaan myös lasten ja nuorten digitaitojen kehittymistä ja ymmärtämään teknologian kehityksen tuomia mahdollisuuksia.

Pohdi vielä, voisiko laitteiden ja ohjelmistojen kriittistä arviointia laajentaa myös mediasisältöjen analyysiksi? Millainen rooli teknologialla olisi mediakasvatuksessa, jossa keskeistä olisi vaikkapa elokuvan katsominen? Lisäinspiraatiota voisit saada esimerkiksi Koulukinon Media-avain-sivustolta tai Mediataitokoulun Pullopostia mediameressä -materiaalista.